Menu
MENUKAART VOOR LUNCH EN DINER
De menukaart biedt voor ieder wat wils, van snelle hapjes tot een uitgebreide culinaire ervaring, met zowel lichte als meer verfijnde gerechten voor elke gelegenheid.
Voor zowel de lunch als het diner kun je kiezen voor ons populaire Chefs menu. Wil je liever zelf een keuze maken? Dan biedt onze uitgebreide à-la-cartekaart met onder andere klassiekers zoals Carpaccio, Tournedos en een heerlijke Zeetong genoeg mogelijkheden. Sluit af met een dessert of een van de nieuwe koffievarianten.
Voor onze zakelijke gasten is de Business Lunch perfect: in 40 minuten krijg je amuses, brood, een voorgerecht en hoofdgerecht, en het menu wisselt om de twee weken.
Elke dag open vanaf 11:00
Lunch: 12:00 – 16:00 | Diner: 17:30 – 23:00

KOUDE GERECHTEN
Salade knolselderij 18,-
Zuring, groene aardbei, oesterblad
Steak tartaar 18,-
Aardpeer, foie gras, sambai
Zeebaars 18,-
Tomaat, vlierbloesem, basilicum
WARME GERECHTEN
Hamachi 21,-
Zolderspek, gerookte soja, kropsla
Kalfszwezerik 22,-
Maitake, custard, truffel
Aardpeer 18,-
Mole, hennepzaad, zonnebloempit
Zwezerik 22,-
Doperwt, ajo blanco, pijnboompit
Klassiekers (op eigen wjze)
Tournedos | 160 gram 39,-
Hoofdgerechten
Wilde heilbot 34,-
Paling, nashipeer, koolrabi
Lam 36,-
Baharat, yogurt, asperge
Entrecôte 36,-
Rode biet, foie gras, rode wijnjus
Lekker voor erbij
Kropsla (Caesar stijl) 7,-
Parmezaan, ansjovis, crouton
Friet 6,-
Van Friethoes, mayonaise
Artisjok 11,-
Poivrade artisjok, chermoulah, gerookte amandel
Friet Belper Knolle 7,-
Van Friethoes, gerookt zout
Brood van Menno 8,-
Seizoensboter
Gebakken foie gras 11,-
30/40 gram
Dessert
Perzik 16,-
Verveine, amandel, limoenkaviaar
Kaas (3 of 5 stuks) 13,- / 18,-
Inclusief bijpassend garnituur
Truffel 13,- / 18,-
Popcorn, dulce de leche
Koffie
Amaretto affogato 11,-
Amaretto, espresso, vanille-ijs
Baileys affogato 11,-
Baileys, espresso, chocolade-ijs
Espresso martini 12,50
Vodka, koffielikeur
Friandises 8,-
Selectie van 5 stuks
Madeleine 2,50
Per 2 stuks, anglaise van tonka
Chef’s experience menu
De chef heeft een menu samengesteld, gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten en de creativiteit van de keuken. Ons menu wordt geserveerd inclusief een royale selectie amuses en brood.
2 gangen
49,-
3 gangen
59,-
4 gangen
69,-
5 gangen
79,-
Chefs bites
Geniet van een unieke culinaire ervaring met onze zorgvuldig samengestelde chefs borrel bites, perfect gecombineerd met een selectie van heerlijke drankjes. Onze bites zijn ontworpen om je smaakpapillen te prikkelen en je dag onvergetelijk te maken.
Aarde en tuin
Tartelette 9,-
Knolselderij, groene aardbei, oesterblad
Flatbread ‘gyros’ 9,-
Seitan, knolselderij, tzaziki, dille
Verse friet 9,-
Klassiek
Groene olijf 4,-
Jalapeno peper
Uit de zee
Fine de jolie oester Per stuk 4,75 Per 6 stuks 26,-
Rode wijn azijn, citroen, sjalot
Paella kroketje 2st 8,-
N’duja, inktvis, doperwten
Takoyaki 6st 9,-
(japanse oliebolletjes) Bonito, octopus, miso mayonaise
Signature bites
Paling kabayaki 11,-
Zee-egel, zeespaghetti, sinaasappel
Steak tartaar 10,-
Brioche, eidooier, miso
Rendang kroketjes 2st 9,-
Seroendeng, augurk
Van het land
Iberico ham 16,-
Getoast brood, ricotta, tomaat, basilicum
Krokante wonton 6 st 11,-
Eendenconfit, sesam, bosui
Ouderkerksblond bitterballen 6 st 9,-
Mosterd
Zoete verleidingen
Stroopwafel 9,-
Vanille, crème fraiche, Sakura
Madeleine per stuk 1,50
Amandel, bruine boter, sinaasappel
Friandises 8,-
Selectie van 4 stuks
Koude gerechten
Hamachi 21,-
Tomaat, vlierbloesem, basilicum
Steak tartaar 18,-
Aardpeer, foie gras, sambai
Knolselderij 18,-
Zuring, groene aardbei, oesterblad
Warme gerechten
Scholfilet 21,-
Zolderspek, zuurkool, truffel
Aardpeer 16,-
Cashewnoot, mole, hennepzaad
Courgette bloem 17,-
Yuzu, basilicum, tofu
Klassiekers (op eigen wijze)
Tournedos Rossini 39,-
Groene asperge, truffel, brioch, madeira jus
Hoofdgerechten
Wilde heilbot 34,-
Paling, nashipeer, koolrabi
Pompom Blanc 26,-
Asperge, tonburi, gochujang
Lam 36,-
Baharat, yoghurt, asperge
Entrecôte 36,-
Rode biet, foie gras, rode wijnjus
Zwezerik 22,-
Doperwt, ajo blanco, pijnboompit
Lekker voor erbij
Kropsla (Caesar stijl) 7,-
Parmezaan, ansjovis, crouton
Friet 6,-
Van Friethoes, mayonaise
Brood van Menno 8,-
Seizoensboter
Friet Belper Knolle 7,-
Van Friethoes, gerookt zout
Luxe verwennerijen
Gebakken foie gras 11,-
30/40 gram
Desserts
Perzik 16,-
Verveine, amandel, limoenkaviaar
Kaas (3 of 5 stuks) 13,- / 18,-
Inclusief bijpassend garnituur
Truffel dessert 18,-
Popcorn, dulce de leche
Koffie
Amaretto affogato 11,-
Amaretto, espresso, vanille-ijs
Baileys affogato 11,-
Baileys, espresso, chocolade-ijs
Espresso martini 12,50
Vodka, koffielikeur
Friandises 8,-
Selectie van 5 stuks
Madeleine 2,50
Per 2 stuks, anglaise van tonka
Chef’s experience menu
De chef heeft een menu samengesteld, gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten en de creativiteit van de keuken. Ons menu wordt geserveerd inclusief een royale selectie amuses en brood.
3 gangen
60,-
4 gangen
75,-
5 gangen
85,-
6 gangen
95,-
7 gangen
105,-
8 gangen
115,-
Een complete ervaring
Het All-in Chef’s Experience Menu bij Restaurant Bakboord is een uitgebreid culinair arrangement waarbij de chef een zorgvuldig samengestelde selectie van gerechten serveert. Deze gerechten zijn afgestemd op seizoensgebonden ingrediënten. Het menu biedt niet alleen een gevarieerd aanbod van smaakvolle gangen en met zorg uitgekozen wijnen maar ook een culinaire middag of avondje uit.
Dit menu wordt geserveerd met een royale selectie amuses en brood, bruisend aperitief, bijpassende wijnen, en een afsluiting met koffie en friandises.
Liever een chauffeurs arrangement of geheel alcoholvrij? Geen probleem.
Lunch
2 gangen 99,50
4 gangen 137,50
3 gangen 118,50
5 gangen 156,50
Diner
3 gangen 119,50
6 gangen 181,50
4 gangen 143,50
7 gangen 200,50
5 gangen 162,50
8 gangen 219,50
Wijnarrangement
Naast onze wijnkaart bieden wij de mogelijkheid voor een bijpassend wijnarrangement bij de gerechten. Hierbij kan gekozen worden tussen hele of halve glazen bijpassende wijn of een alcoholvrije begeleiding
Mousserend
Palmer & Co | Champagne 15,50 | 91,-
Pinot Meunier, Pinot noir, Chardonnay Citrus | peer | abrikoos
Gales | Blanc de Blanc | Brut | Luxemburg 9,- | 53,-
Chardonnay, Riesling , Pinot Blanc Zacht | romig | citrus
Wit
Enate 234 | 2024 8,60 | 42,-
Chardonnay | Somontano | Spanje Vol | rijp fruit | optimale zuurgraad
Castel Firmian | 2023 7,20 | 35,-
Pinot Grigio | Trentino | Italië Zacht | limoen | appel
Boschendal | 2024 8,- | 39,-
Sauvignon Blanc | Franschhoek | Zuid-Afrika Limoen, witte peer, gras
Rosé
Estandon | 2024 8,60 | 43,50
Grenache | Syrah | Cinsault | Provence | Frankrijk Aardbei | framboos
Château Miravel | 2022 78,-
Cinsault | grenache | syrah | Provance | Frankrijk Fris | aardbei | framboos
Miss Alma | 2023 6,50 | 37,-
Cinsault | grenache | pay’s doc | Frankrijk witte bloesem
Rood
Bianchi | 2023 8,60 | 42,-
Malbec | Mendoza | Argentinië Pruim | Zwarte bes | kruidig
Terre di marca | 2024 6,30 | 31,-
Merlot | Venetië | Italië zacht | jammig | cassis
Kris | 2022 7,80 | 38,-
Pinot Noir | Sicilië Braam | aalbes | kruidnagel
Wit | Frankrijk
Meursault Premier Cru ‘Genevrières’ | 2022 190,-
Chardonnay | Bourgogne Mineralen | brioche | boter | romig
Chassagne-Montrachet 1er Cru ‘Les Embrazées 160,-
Chardonnay | Bourgogne | 2022 Zuiver | sappig | eiken
Puligny-Montrachet ‘Noyers Brets’ | 2022 150,-
Chardonnay | Bourgogne Vol | romig | boter
Chablis Grand Cru ‘Vaudèsir’ Domaine des 130,-
Malandes | 2020 Chardonnay | Bourgogne Complex | fris zuur | rond
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 80,-
Daniel Pollier | 2022 Chardonnay | Bourgogne Vol | intens | complex | amandel | hazelnoot
Chablis Domaine Hamelin | 2022 62,-
Chardonnay | Bourgogne Geel | rond | fris | mineralen
Chateaux Carbonnieux Grand Cru 116,-
Classé de Graves | 2021 Sauvignong Blanc, Semillon | Bordeaux Helder | verfijnd | citrus | perzik
Condrieu | Pagus Luminus | Louis Cheze | 2023 98,-
Viognier | Rhône Sappig | licht hout
Rangen Clos Saint-Théobald | 2016 96,-
Pinot Gris Grand Cru | Alsace Abrikoos | rozijn | karamel
Pouilly Fumé Domaine Thibault | 2022 62,-
Sauvignon Blanc | Loire Droog | citrus | kruisbes
Gustave Lorentz | 2022 48,-
Pinot Blanc | Alsace Fris | rijpe peer | groene appel
Gustave Lorentz | 2022 48,-
Pinot Gris | Alsace Peer | appels | ananas
Wit | Amerika
Bernardus | 2021 70,-
Chardonnay | Caramel Valley Vanille | banaan | romig
Wit | Italië
Soave Motto Piane | 2021 56,-
Garganega | Veneto Fris | exotisch fruit | citrus
Marchesi Antinori Bramito | 2023 50,-
Chardonnay | Umbrië Zomerfruit | vanille | zacht
Wit | Spanje
Enate Barrique | 2022 76,-
Chardonnay | Somontano Vol | hout | hazelnoot | toast
Rias Baixas | 2023 48,-
Albariño | Granbazán | Galicia Appel | citrus | tropisch fruit
Muga Blanco | 2023 42,-
Grenache Blanc, Malvasia Bianca, Viura | Rioja Elegant | mineralen | witte bloemen
Wit | Oostenrijk
Gobelburg | Grüner veltliner | Kamptal Oostenrijk | 2023 48,-
Mango | citrus | zuiver
Wit | Zuid-Afrika
Rijks | 2023 64,-
Chenin Blanc | Tulbagh Ananas | abrikoos | hout
Wit | Nederland
Apostelhoeve | 2022 56,-
Auxerrois | Zuid-Limburg Fruitig | kruidig | zacht
Rood | Frankrijk
Vosne-Romanée Premier 220,-
Cru ‘Les Suchots’ | 2019 Pinot Noir | Bourgogne Bramen | zoethout | noten
Nuits-Saint Georges Premier 160,-
Cru ‘Les Vignes Rondes’ | 2019 Pinot Noir | Bourgogne Aardbei | zwarte bes | zachte tannines
Gevrey-Chambertin ‘Les Seuvrèes’ 140,-
Veilles Vignes’ | 2019 Pinot Noir | Bourgogne Rode vruchten | vanille | koffie | aards
Beaune 1er Cru En Genet 110,-
Arnoux pere et fils | 2017 Pinot Noir | Bourgogne Aromatisch | romig | zwoel
Chateau Giscours 3e Grand Cru Classé | 2014 158,-
Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Rood fruit | zoethout | eiken
Chateau du Tertre 5e Grand Cru Classé | 2014 145,-
Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Rode bessen | chocolade
Reserve de la Comtesse 2e Grand 130,-
Cru Classé | 2015 Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Zwart fruit | hout
Chateau de Sales Pomerol | 2016 110,-
Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Rood fruit | hout | vanille | munt
Chateau Martinet | St. Emilion Grand Cru | 2019 70,-
Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Rood fruit | hout | vanille | munt
Gigondas Domaine du Roucas 70,-
De Saint-Pierre | 2020 Grenache, Syrah | Rhône Vanille | eiken | rijp fruit
Chateau Rozier Saint-Emilion Grand cru | 2020 60,-
Merlot | Cabernet Sauvignon | Bordeaux Zwart fruit | vanille | soepel
Tourelles, Lalande-de-Pomerol | 2020 50,-
Cabernet Sauvignon | Merlot | Cabernet Frank | Bordeaux Aards | laurier | eiken | kruiden
Rood | Italië
Amarone della Valpolicella | Fatorri | 2016 143,-
Corvina | Rondinella Kersen | kruidig | eiken
Luigi Einaudi | 2023 70,-
Barbera | Piëmonte Kersen | bosvruchten | cederhout
Roero giovnni Almondo | 2021 68,-
Nebbiolo | Piëmonte Rozenblad | zoet fruit
Rood | Spanje
Arzuaga Crianza | 2021 76,-
Tempranillo | Ribera del Duero Soepel | hout
Beronia Riserva | 2019 60,-
Tempranillo | Rioja Cassis | kaneel | vanille
Bodegas Enate Crianza | 2018 48,-
Tempranillo, Cabernet Sauvignon | Somontano Rijp fruit | kruidig | complex
Rood | Oostenrijk
Cuvée Bertrand | 2017 59,-
Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt | Kamptal Kersen | kruidig | tannines
Rood | Duitsland
Weingut Manz | 2021 40,-
Spätbugunder | Rheinhessen Kers | pruim | aardbei

Geniet van culinair vakmanschap
Executive Chef Lars zegt: “Wat zo mooi is aan Nederland, is dat wij de beste en mooiste producten om ons heen kunnen vinden. De Nederlandse boeren en speciaal in Flevoland worden tot de beste van de wereld gerekend met prachtige groenten, vlees, gevogelte en zuivel en de vissers op het IJsselmeer en de Noordzee die dagelijks een ruime variatie verse vis van hoge kwaliteit aan land brengen. Zulke mooie producten van geur en smaak die mij en het geweldige keukenteam uitdagen er nog mooiere gerechten van te maken voor onze gasten”.
Lars Bertelsen
Executive chef

Lunch
De menukaart biedt veel mogelijkheden voor een kleine of uitgebreide lunch. De verschillende koude en warme gerechten die ook te delen zijn, bieden veel mogelijkheden om te combineren voor een heerlijke lunch. Uiteraard kan er ook voor het 2-5 gangen Chefs menu of de 2-5 gangen Chefs Vega Menu gekozen worden.
Voor degene met weinig tijd bieden wij de Business Lunch. In 40 minuten serveren wij amuses, brood met boter, een voorgerecht en een hoofdgerecht. Dit menu wisselt 2 wekelijks.
Diner
De menukaart biedt voor iedereen veel mogelijkheden. Bites, voor bij het aperitief, koude en warme tussengerechten die ook allemaal gedeeld kunnen worden en diverse heerlijke hoofdgerechten. Op de kaart staan weer een aantal klassiekers; hardlopers van de afgelopen 5 jaar zoals Carpaccio, Tournedos en Zeetong. Dit alles kan je afsluiten met een van de desserts en/of nieuwe koffievarianten.
Maak je keuze uit de à la carte of kies voor het populaire Chefs Experience Menu met een keuze uit 3 tot 8-gangen. Ook bieden wij een 3 tot 6-gangen Chefs Experience vegetarisch menu aan.

Senioren menu
Met porties, die ook te delen zijn met elkaar, kunnen onze senioren gasten zelf bepalen hoeveel ze willen eten. Er is keuze uit koude voorgerechten en warme tussengerechten die ook prima als hoofdgerecht gegegeten kunnen worden. Deze gerechten kunnen aangevuld worden met een aardappelgerecht, warme groente en/of salade. Zo kan de gast zelf de grote van zijn portie bepalen.
Kinderen zijn van harte welkom bij Bakboord!
Bij Restaurant Bakboord verwelkomen we niet alleen grote fijnproevers, maar ook onze jongste gasten met open armen. We begrijpen dat kinderen hun eigen smaak hebben – en daar spelen we graag op in.
Hebben jullie kleine eters mee die niet direct iets op de kaart zien staan? Geen probleem. In overleg maken wij met liefde een passend gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stukje vlees, verse groenten en knapperige frietjes – alles vers bereid, zoals jullie van ons gewend zijn.
Laat het ons gerust weten bij je reservering of tijdens het bezoek, dan zorgen wij ervoor dat ook de jongste tafelgenoten genieten van een smakelijke ervaring.

Allergieën
Wij kunnen rekening houden met allergieën of intolerantie van vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten (beperkt), lactose (beperkt), zwangerschap, vegetarisch (dus niet veganistisch) en sommige ingrediënten, mits uiterlijk 24 uur van te voren doorgegeven. Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu. Overige wensen, allergieën en dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.
Twijfel je of wij kunnen voldoen aan jouw wens of heb je vragen neem dan contact met ons op via de mail of telefoon.
